Філіжанка аромантної кави

Тема в разделе "Культурный раздел", создана пользователем spivak_sas, 19 авг 2011.

  1. spivak_sas

    spivak_sas New Member

    Я ніколи не зраджую своїм принципам. Хоча, якщо бути повністю відвертим, то не зраджую рівно настільки, наскільки мені дозволяє час, обставини, ситуації, а інколи і власне “я”. Адже ми в деякій мірі можемо керувати часом, обставини, як правило, залежать не від нас самих, ситуації бувають просто непередбачуваними, а з власним “я” весь час доводиться боротися і не завжди ти виходиш переможцем з цього поєдинку.
    Цього вересневого, пасмурного і дощового ранку я знову змусив себе прокинутись на півгодини раніше, щоб встигнути зайти до знайомої кав’ярні й замовити філіжанку улюбленої ароматної кави. Хутко прийнявши душ й одягнувшись я широкими кроками попрямував до затишної кафешки. І хоча мені ще лишалось подолати останні два квартали, я вже відчував п’янкий аромат і гіркуватий присмак кави. При цьому мої кроки ставали ще ширшими, а темп ходьби ставав чимдуж бадьорішим. Я вже вкотре пошкодував що не одягнувся тепліше. Все ще вірив, що піджак в змозі захистити мене від внутрішніх негараздів та природних катаклізмів. Тихенько рипнули вхідні двері, над головою протеленькав дзвіночок і я зайшов до просторої зали, зайнявши “своє” місце біля вікна. Досить короткого кивка офіціантці було достатньо, щоб через п’ять хвилин переді мною з’явилося блюдце з пухким круасаном та філіжанка з улюбленою кавою. Кава, кава, кава… Кава – це унікальний напій, який допомагає сконцентруватися, зібратися з думками, спланувати черговий робочий день і навіть розібратися з власними почуттями, хоча вони нічим не поступаються самозакоханому “я”.
    - Вибачте, біля Вас вільно?
    Повільно піднімаю голову, здогадавшись, що мабуть звертаються саме до
    мене і швиденько перемелюю зубами черговий шматочок пухкого тіста. Роблю ковток кави і не встигаю сказати жодного слова, коли чую знову в свою адресу:
    - Я не хотіла Вас турбувати, просто всі місця зайняті, незважаючи на досить ранню пору, мабуть, всім водночас захотілося зігрітися цієї холодної осінньої пори.
    - Так, будь-ласка, сідайте. А очі уважно “сканують” незнайомку відкладаючи в голові щойно одержані дані: струнка, вродлива, молода, приваблива білявка. “Ти ж так любиш білявок, невже знову будеш сидіти мовчки, ніби у тебе відібрало мову або ж ти щойно проковтнув свого ж язика?” – звертається до мене мій внутрішній голос. І я черговий раз переконуюсь в тому, що перебороти своє “я” у мене знову не вистачить сил.
    - Я перепрошую, а що за ароматний напій ви п’єте? – звертаються до мене вуста кольору стиглої вишні.
    - Це мій улюблений напій, моя улюблена кава “Якобз монарх”, вона чудово стимулює думки й не тільки…
    - Потрібно й собі спробувати, - говорить білявка, шукаючи поглядом офіціанта.
    Ми мовчки сидимо, п’ємо ароматну каву, кожний думає про своє, але нам чомусь так затишно у двох, двом дорослим і абсолютно незнайомим людям. Чергову шалену думку стараюсь загнати знову в глухий кут, знайшовши виправдання, що знову не час і не місце, хоча якщо не зараз то коли?
    Набравшись мужності й зібравши всю силу волі в кулак я повільно накриваю сильною чоловічою рукою тендітні жіночі пальчики. “Манікюр також кольору стиглої вишні, сукня також червона, вона їй так пасує, все підібрано вдало й з смаком” – в голові відклалася чергова думка “оцінювання” вродливої пані. Як не дивно вона не забрала руки, не сказала жодного зауваження і навіть не збирається дати мені ляпаса, от тільки погляд… Цей пронизливий, спокійний, вивчаючий та глибокий погляд чарівних очей кольору морської гладі.
    Я відразу пригадую сон, все ще не вірячи, що все це відбувається зі мною насправді. Не можу знайти ніякого логічного пояснення, мабуть це все кава, це все її аромат, я завжди знав, що вона чародійний напій…
    Тримаючись за руки ми залишаємо затишну кав’ярню, на вулиці нас чекає пронизливий вітер та досить бадьорий дощ. Але ввечері ми повернемось знову, щоб замовити чергові дві філіжанки п’янкої кави і назавжди запам’ятати історію нашого знайомства.
     

Поделиться этой страницей

Tweet